Urheilukaupunki Lahti

Urheilukaupunki Lahti

Näin hiihtolomaviikon kunniaksi täytyy todeta, että Lahdessa on todella useita ja suuria talviurheilu tapahtumia. Moottoriurheilun ystävien megatapahtuma Messilässä lauantaina 2.3, josta kirjoitin aijemmin vapaa-ajan osiossa eli täällä. Ja sitä ennen Finlandia-hiihto, joka viettää tänä vuonna 40- vuotista taivaltaan. Eli joka viikonloppu ainakin yksi suuri urheilutapahtuma.

8.-10.3 on sitten vuorossa Salpausselän kisat, jonka tuntevat varmasti kaikki ympäri maata ja maailmaa (ainakin urheilun ystävät). Tapahtumien alkusyntyä ja historiaa on aina kiva tietää eli Salpausselän ensimmäiset kisat järjestettiin vuonna 1923 ja idean isä oli Lauri ”Tahko” Pihkala.

Kisat haluttiin Lahteen sen keskeisen sijainnin ja vaihtelevan maaston takia. Vuonna 1924 kisat olivat nelipäiväiset ja niihin kuului Suomen armeijan hiihtomestaruuskilpailu. 1934 ohjelmistoon lisättiin oma lempparini eli iltamäki ilotulituksineen. Nuorison kohtauspaikkana toimi valaistu lemmenlatu 🙂

1940 talvisota pakotti peruuttamaan Salpausselän kisat. Mutta 1941 välirauhan aikana kisat keräsivät jälleen 417 kilpailijaa.

Salpausselän kisoilla on pitkä ja upea historia, johon on varmasti pakko palata vielä lähemmin ennen kisoja. Suosittelen ottamaan mukaan lämmintä juotavaa ja pikkaisen evästä (toki niitä saa myös paikanpäältä, muttei tarvitse kesken kisan liikahtaa jos on kylmä tai nälkä) ja kokea se uskomaton tunnelma joka kisoissa on. Liput voi varata etukäteen tai ostaa mennessä paikanpäältä.

Leave a reply

SEURAA BLOGIA

YhteistyössäJAA YSTÄVÄLLE