Oma-aloitteisuutta ja innovatiivisuutta

Oma-aloitteisuutta ja innovatiivisuutta

Otsikko kuvaa asioita jotka allekirjoittaneen mielestä ovat yksi niistä keskeisimmistä asioista, jotka ovat lääke kaupunkikulttuurin rakentamiseen tai sen virkistämiseen.

Kuten historia todentaa, ei uuden rakentamiseen välttämättä tarvita paljon rahaa. Yhteenhiileen puhaltaminen ja yhteisen tavoitteen eteen työskenteleminen, sekä ehkä vähän talkoohenkeä ja yhteistyötä ilman oman edun tavoittelua – näillä eväillä päästään jo pitkälle.

DSC_6191

 

Esimerkkinä tällaisesta toiminnasta otan esiin  muutosagentti ja kaupunkiaktiivi Riikka Mäkelän luotsaaman Lahen Joulu – kampanjan.

”Lahen Joulun taustalla on kaksi kokeilunhaluista ja rohkeaa naista Riikka ja Anna Sirvo, ketkä toivottavat muutkin innokkaat tekijät mukaan hyvän mielen Jouluun. Yhteisöyritys Törmäämö toimii verkostoineen Lahen Joulun taustaorganisaationa mahdollistamassa erilaisten tapahtumien ja popup konseptien kokeilua” -Riikka kertoo.

JouluBasaarissa (Hämeenkatu 13) kokeillaan esimerkiksi kahvilakonseptia, jonne pyydetään vaihtuvasti myytävää eri toimittajilta. Asiakkaat saavat tuoda myös omia eväitä mukanaan ja ostaa kotiin esim. Salpauksen nuoryrittäjien tekemiä leivonnaisia. Tila on sisustettu yhteistyössä Patinan, Inspiksen, huonekalulahjoittajien, Basaarin myyjien ja Lahden messujen kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että lähes kaikki huonekalutkin ovat tiloissa myytävänä.

Yksi Lahen Joulu-kampanjan tärkeimmistä ideoista on, että paikallista pienyrittäjyyttä tuetaan ”Oli kyseessä sitten palvelut, kulttuuri tai lahtelaiset tuotteet, haluamme kannustaa paikalliseen kuluttamiseen ja panostaa hyödylliseen ostoskäyttäytymiseen. Tavoitteenamme on yhdessä luoda aktiivisempi ja vireämpi kaupunkiyhteisö” -Riikka jatkaa.

Untitled_Image

Lue lisää JouluBasaarista, klik.

Avoinna joulukuun loppuun saakka – Hämeenkatu 13 – Avoinna ma-su klo 12.00-18.00

 

Lahtelaiset yritykset huomio!

 

ESITTELE TUOTTEITASI – INFOA JA KERRO TAPAHTUMISTA, TARJOUKSISTA TAI ASIAKASILLOISTA HYVISSÄ AJOIN ETUKÄTEEN – TUO YRITYSTÄSI TUTUKSI.   Meihin voit tutustua täällä   ja yhteystiedot löytyvät täältä.

 

 

Ota yhteyttä – suunnitellaan yhdessä!

 

 

 

 

 

Leave a reply

SEURAA BLOGIA

YhteistyössäJAA YSTÄVÄLLE