Nukutko liikaa vai liian vähän?

Nukutko liikaa vai liian vähän?

Kesäloma päättyy ja töihin paluu on edessä…  Usein lomalla nukutaan pitkään ja kun sitten pitäisi nousta töihin, niin saattaa tulla mieleen; Onko pakko jos ei halua.. 😔

Moni sanoo että olen oppinut tulemaan toimeen jopa 5h yöunilla, mutta selviääköhän kehosi pidemmän päälle näin vähäisellä levolla? Viikonloppuna ja lomalla kuitataan univelkaa, jota on ajan mittaan kertynyt, mutta auttaako se oikeasti? (Luepa seuraava ajatuksen kanssa.)
Tiedätkö oikeasti mitä kehossasi yön aikana tapahtuu?
1716879
Yön aikana uni ja lepo on tärkeää, paitsi jaksamiselle niin se myös vaikuttaa moneen asiaan elimistössäsi.
Keho toki sopeutuu siihen mitä sille opetetaan, mutta näistä virheistä  joutuu jossain vaiheessa tilille kun tyypilliset rappeumasairaudet alkavat hiipiä elämään. Moni äkillisen sydänkohtauksen tai aivoverenkierto ongelman kokenut on kertonut jälkikäteen, että ravitsemus ei ole ollut edes lähelläkään suositeltua tasoa (ei edes puoltakiloa kasviksia päivittäin ym.) ja on selvinnyt 5-6 tunnin yöunilla… Moni ei ole näihin kysymyksiin vastaamassa, sillä aina lääkäritkään eivät pysty auttamaan kun kohtelemme itseämme väärin. Entäpä muistihäiriöistä kärsivät (joka usein kuitatataan aluksi huumorilla) josta muodostuu elämäntapa vaikka sen pitäisi olla havahduttava tekijä, selkeä osoitus aivotoiminnan ongelmista. Aivot tarvitsevat monipuolisen ruokavalion ja ihanteellisen 8-10 tunnin yöunen.
Yöunen aikana kehossamme tapahtuu erittäin tärkeitä asioita kun olet paikallaan ja et puhu tai katso tai tee mitään. Se on kuin paikallaan oleva auto, kulutus on minimissään. Vain sydän lyö ja ”siivoojat” pääsee töihin. Kysypä siivoojilta onnistuuko 8-10 tunnin työ 5-6 tunnissa… Kaikki se mikä jää tekemättä jää aiheuttamaan ongelmia terveyteen.
Kuvankaappaus_2014_8_22_kello_12_21_07
Ethän siis riskeeraa terveyttäsi, uni on tärkeää sekä fyysiselle että psyykkiselle jaksamiselle. Univaje on siitä salakavala tauti, että vaikutukset eivät tunnu heti, etenkään nuorempana mutta ongelmia kertyy vähitellen, joita et välttämättä edes huomaa. 
Etenkin silloin jos ruokailutottumukset ovat pielessä, lisäravinteet ovat välttämättömiä, mutta ei ole sama millaisia niiden pitää olla. 
Jos haluat taata itsellesi ne turvallisimmat ja tehokkaimmat jotka sopii myös lääkityksiä käyttävälle, ota yhteyttä.
Terveysongelmia ? Olen itse nähnyt miten paljon ravinnolla on vaikutusta terveyteen, moneen terveysongelmaan voidaan vaikuttaa.
11822693_901457786617220_4238936303867168926_n
_________________________________________________________________________________

Jätä viesti kommenttiboksiin tai osoitteeseen posti@elamaalahdessa.fi

Teksti: Nim.merk.”elämästä oppinut”

__________________________________________________________________________________

 

Lahtelaiset yritykset huomio!

 

ESITTELE TUOTTEITASI – INFOA JA KERRO TAPAHTUMISTA, TARJOUKSISTA TAI ASIAKASILLOISTA HYVISSÄ AJOIN ETUKÄTEEN – TUO YRITYSTÄSI TUTUKSI.

Meihin voit tutustua täällä   ja yhteystiedot löytyvät täältä.

 

Ota yhteyttä – suunnitellaan yhdessä!

Leave a reply

SEURAA BLOGIA

YhteistyössäJAA YSTÄVÄLLE