Liikunta päihdyttää

Liikunta päihdyttää

Liikunnalla on pelkästään hyviä vaikutuksia ihmiseen. Aivoihin kertyy kestävyyttä vaativan liikuntasuorituksen aikana aineita, jotka lievittävät kipuja ja huumaavat.

Saksalainen tutkimus todentaa aivokuvauksen keinoin, kuinka liikunta vaikuttaa aivoihin ”huumaannuttavalla” tavalla. Liikunta kohotti selvästi mielialaa. Tämä siis tukee ajatusta siitä, että säännöllinen liikunta ehkäisee masennusta. Lisäksi tutkimustulos tukee sitä, että liikunta hillitsee esim. Alzheimerin taudin kehitystä.

Tutkimus avaa myös faktaa sille, että liikunta vapauttaa elimistöön sen omaa morfiinia eli endorfiiniä mikä lieventää kipuja.

 

Endorfiinihumala=

Elimistö reagoi liikuntaan vapauttamalla verenkiertoon opioiden tavoin kipua lievittäviä ja ehkä myös huumaavia aineita.

Endorfiini=

Nimitystä käytetään morfiinia muistuttavista kehon omista hormoneista ja viestintäaineista.

 

IMG_4359

 

 

Lähde: otsikon ja tämän kirjoituksen innoitus löytyy täältä.

 

Nyt kaikki liikkumaan!

Tee liikunnasta itsellesi luonnollinen, elämään kuuluva toiminto kuten vaikkapa nukkuminen tai ruokailu. Jos et ole aikaisemmin harrastanut liikuntaa tai tehnyt sitä vain satunnaisesti, joudut alkuun todella keskittymään asiaan. Suosittelen ensin kartoittamaan omia päivittäisiä rutiineja. Mikä ajankohta sopisi liikunnalle? Jos et ehdi liikkumaan kokonaista tuntia vaikkapa 2-4 kertaa viikossa, liiku silloin vaikka 15 minuuttia päivässä. Parempi sekin kuin ei ollenkaan liikuntaa. Näin elimistösi ensinnäkin tottuu säännölliseen liikuntaan.

 

Etsi sinulle sopivat lajit

Kokeile erilaisia liikuntalajeja rohkeasti, voit yllättyä iloisesti. Yhdistele, jolloin elimistö saa koko ajan erilaisia ärsykkeitä. Samaa lajia ja samanlailla pitkään toistaen kroppa tottuu ja turtuu rasitukseen eikä kehitystä enää tapahdu.

 

Lahtelaiset yritykset huomio!

 

ESITTELE TUOTTEITASI – INFOA JA KERRO TAPAHTUMISTA, TARJOUKSISTA TAI ASIAKASILLOISTA HYVISSÄ AJOIN ETUKÄTEEN – TUO YRITYSTÄSI TUTUKSI.

Meihin voit tutustua täällä   ja yhteystiedot löytyvät täältä.

 

Ota yhteyttä – suunnitellaan yhdessä!

 

 

Leave a reply

SEURAA BLOGIA

YhteistyössäJAA YSTÄVÄLLE