Lahden Stand up -festivaali 28-29.4.2017

Lahden Stand up -festivaali 28-29.4.2017

”Kevät tulee kohisten, kuten myös jo perinteeksi muodostuneet Lahden Stand up -festivaalitkin. On ilo ja kunnia mainita, että tapahtuma täyttää tänä vuonna jo viisi vuotta. Idea tapahtuman järjestämiseen lähti vuoden 2012 lopussa, kun saimme palautteeksi paikallisilta kuulla, että he toivoisivat kaupunkiin stand up -festivaalia.
Ensimmäiset Lahen Stand up -festarit näkivät päivänvalon 19.-20.4.2013 ja tuolloin tapahtumassa nähtiin 11 koomikkoa kahdessa eri keikkapaikassa. Tapahtuma sai paikallisilta innostuneen ja positiivisen vastaanoton, joten siitä lähtien festivaalista on muodostunut vakituinen tapahtuma Lahden keväässä. Viime vuonna oli ensimmäistä kertaa tilanne, jossa oli vaarana, että koko tapahtuma peruuntuisi, mutta Teatteri Vanha Jukon ansiosta tapahtuma saatiin kuin saatiinkin järjestettyä loppuunmyydyillä esityksillä.
Festivaaleilla on vuosien varrela nähty iso kirjo suomalaista stand up -osaamista, useassa eri keikkapaikassa. Tänäkin vuonna esiintyjiin on panostettu ja festivaaleilla nähdään mm. Roba tv-sarjastakin tuttu kansan suosikkikoomikko Ilari Johansson, Kumman kaa tv-ohjelmastakin aikoinaan tutuksi tullut, ihastuttava Heli Sutela, paluun vuonna 2013 stand up -lavoille tehnyt huikea Riku Suokas, joka aikoinaan muuten stand upia oli Suomeen tuomassa ja perustipa Riku myös maailman ensimmäisen suomenkielisen stand up -klubinkin.
Heidän lisäkseen festareilla nähdään Venla -palkitun huippusuositun Yle 2:n Noin Viikon Uutisten käsikirjoittajinakin toimivat Anders Helenius ja Tomi Haustola. Heidän lisäkseen festivaaleilla nähdään myös koomikot Jack Björklund, Anitta Ahonen, Pete Kosonen, Riku Sottinen, Mikko Vaismaa, Antti Haapala ja Sampsa Simpanen. Suurimpaan osaan festivaaleilla esiintyneistä koomikoista on myös ollut mahdollisuus tutustua Nelosen Stand up -nimisen tv-ohjelman kautta viime syksynä ja tänä keväänä.
Keikkapaikkojen valinnassa on noudatettu perinteitä sekä uusia tuulia. Perinteistä puolta edustaa kotoisa Teatteri Vanha Juko, joka on ollut mukana festareilla joka vuosi alusta alkaen, ja josta on muodostunut festareiden kotiareena. Festareiden lisäksi Jukossa on järjestetty myös vakituinen Juko Comedy Club viimeisen parin vuoden ajan.
Toisena festivaaliareenana nähdään viime syksynä avattu, tunnelmallinen Katu-klubi rautatieaseman kupeessa. Me järjestäjänä olemme todella innoissamme siitä, että saimme heidät mukaan. Stand up on heidän mukaansa ollut toivottu ohjelmanumero heidän esityskalenterissaan, joten on hienoa, että voimme sitä nyt tarjota näiden festivaalien merkeissä.
Festivaalin juhlavuoden kunniaksi tapahtuman visuaalinen ilme on kokenut totaalisen muodonmuutoksen ja nimikin muuttui Lahen Stand up -festarista Lahti Stand up festivaaliksi.
Festivaalin ohjelma on nyt julki ja liput ovat myynnissä ennakkoon Lippupisteessä alk. 20,00€-45,00€
Teatteri Vanha Jukoon saa lippuja myös suoraan teatterilta lipunmyynnin aukioloaikojen mukaisesti.
Katu-klubille saa lippuja myös suoraan Brygga -ravintoloista aukioloaikojen mukaisesti.
Jukon ikäraja 15 -vuotta, Katu-klubin 18 -vuotta.
lahti2017_netti
Festivaalin viralliset nettisivut: www.lahtistandupfestivaali.fi
Virallinen Facebook -tapahtuma: https://www.facebook.com/events/1747504055562279/

Leave a reply

SEURAA BLOGIA

YhteistyössäJAA YSTÄVÄLLE