Kevään ja kesän juhlat

Kevään ja kesän juhlat

Kevät ja kesä on juhlien sesonkiaikaa. Haluat varmasti antaa itsestäsi tyylikkään kuvan, joten tässä jaossa Per Nilssonin vinkkejä.

Kutsu

Isäntäväen tai juhlien järjestäjän viesti saapuu yleensä hyvissä ajoissa ja valottaa kutsutuille tulevien juhlien ilmeen. Kutsuvieraana sinun velvollisuutesi on hoitaa muutamia asioita. Aloita lukemalla kutsuviesti tarkkaan ja selvitä siitä ainakin seuraavat asiat:

MILLOIN:  Jos aloitusaika tuntuu vaativalta, varmista aikataulu niin, että et ryntää paikalle hikisenä kolme varttia kellonlyömän jälkeen.

MISSÄ:  Jos juhlapaikan sijainti on vieras, tarkista  kulkureitit, ajo-ohjeet ja varaa matkaan riittävästi aikaa.

VP: Kirjainlyhenne sanoista ”vastausta pyydetään”, tarkoittaa, että ilmoita isäntäväelle tulostasi tai poissaolostasi. Tee se hyvissä ajoin ennen VP.-päivämäärää. Kutsun lyhenne R.S.V.P. viittaa samaan asiaan kuin VP.

ASU: Toivotaanko vieraiden pukeutuvan tietyn pukeutumiskoodin mukaan.

RUOKAILU: Kolmen ruokalajin päivällinen ei aina ole itsestäänselvyys ja vaikka kutsussa mainittaisiin ”pikkupurtavaa”tai ”kevyt iltapala”, on viisasta syödä etukäteen- vatsan vuoksi ja kankkusen kiusaksi.

Juhliin saapuminen

Jos jostain yllättävästä syystä et ehdi ajoissa juhlapaikalle, ilmoita asiasta isäntäparille, jotta myöhästymisesi ei aiheuta lisäongelmia paikan päällä. Muista myös, että on aivan yhtä epäkohteliasta tulla paikalle vartti ennen h-hetkeä viimeistelyjen ollessa kiireisimmillään kuin myöhästyä etukäteen ilmoittamatta.

Nyt olemme siis juhlissa. Seuraavalla kerralla sivutaan juhlapukeutumista, pöytätapoja ja milloin on sopiva puheen paikka.

 

 

 

Leave a reply

SEURAA BLOGIA

YhteistyössäJAA YSTÄVÄLLE