Itsenäisyyspäivä Lahdessa

Itsenäisyyspäivä Lahdessa

Lahdessa vietetään itsenäisyyspäivää perinteisin menoin. Ohjelma alkaa jumalanpalveluksella klo 10 Ristinkirkossa. Välittömästi kirkonmenojen jälkeen seuraa kunnianosoitus seppeleenlaskuineen Ristinkirkon Sankarihaudoilla. Kello 11.45 kokoonnutaan kauppatorille seuraamaan Hämeen Rykmentin järjestämää paraatikatselmusta ja ohimarssia.


Itsenäisyyspäivän vietto jatkuu Lahden Konserttitalossa, jonne toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi kaikenikäiset kaupunkilaiset.
Kansalaisjuhla alkaa kello 13 ja kestää puolitoista tuntia. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja sisäänpääsyyn oikeuttavia käsiohjelmia jaetaan ovelta kello 12.20 lähtien. Felix Krohn -saliin mahtuu 550 henkeä.
Juhlan kulttuuriosuuden teemana on ”Valoa ja hämärää – Yrjö Kokon Pessi ja Illusia -satu tanssiteatterin keinoin”. Juhlapuhujana on tämän vuoden Lahti-mitalin saaja, valtiotieteiden tohtori, kuvataiteilija Soile Yli-Mäyry.

Itsenäisyyspäivän perinteisiin kuuluu Lahdessa myös kello 15 Sibeliustalossa pidettävä itsenäisyyspäivän juhlakonsertti. Konserttiin on erillinen lipunmyynti.
Illan pimetessä kello 17.30 kulkee partiolaisten soihtukulkue Vuorikadun koululta kaupungin keskustan läpi Ristinkirkolle.
Juhlapäivän ohjelman päättää Lahden Lions-klubien järjestämä iltahartaus ja juhlavalaistus Sankarihaudoilla kello 18 ja 20 välisenä aikana.

Tiedot: Etelä-Suomen sanomat

Illalla :

Lahti Energia järjestää itsenäisyyspäivänä 6.12.2011 Lahdessa, Pikku-Vesijärven rannassa jälleen ainutlaatuisen itsenäisyyspäivän vesiurkuesityksen klo 17–18. Tapahtumassa kuullaan Finlandia, Maamme-laulu ja Porilaisten marssi. Puheen pitää Lahti Energian hallituksen puheenjohtaja Matti Kataja.

Esitysten päätteeksi nautitaan vielä ilotulituksesta.

Vesiurut ovat musikaalinen suihkulähde, joka tarjoaa näyttävän musiikin, veden, värien ja valojen yhteisesityksen. 600 vesisuutinta suihkuaa veden parhaimmillaan 30 metrin korkeuteen 250 lampun ja kahdeksan kaiuttimen luodessa tunnelmaa. Näyttävimmillään vesiurkuesitykset ovat juuri pimeinä syys- ja talvi-iltoina.

lahden_vesiurut_1_large

Leave a reply

SEURAA BLOGIA

YhteistyössäJAA YSTÄVÄLLE