Iho ja aurinko

Iho ja aurinko

Aurinko on hellinyt meitä niin heti kesän alkumetreiltä, joten ennättikö joku valmistella pimeästä ja koneellisesta ilmanvaihdosta kärsinyttä ihoaan niin, että se kestää auringon vaikutukset?

Kuten tiedämme, aurinko voi olla jopa epäterveellistä, mutta se voi aiheuttaa myös epämiellyttäviä  ihomuutoksia. Joten asia kannattaa huomioida.

 

Tässä faktaa asiantuntijoilta:

Aurinkotuotteet kannattaa valita oman yksilöllisen valoihotyypin mukaan. Valoihotyypit jaetaan karkeasti seuraavasti:
I Palaa aina, ei rusketu. Ihon oma suoja-aika ilman aurinkosuojatekijää 5 – 10 min.
II Palaa helposti, ruskettuu huonosti. Ihon oma suoja-aika ilman aurinkosuojatekijää 10 – 20 min.
III Palaa joskus, mutta ruskettuu lopulta. Ihon oma suoja-aika ilman aurinkosuojatekijää 20 – 30 min.
IV Ruskettuu, palaa harvoin. Ihon oma suoja-aika ilman aurinkosuojatekijää n. 40 min.
V Ruskettuu helposti, ei pala. Ihon oma suoja-aika ilman aurinkosuojatekijää 60 min.
Aurinkosuojavoiteiden käyttö on välttämätöntä etenkin alkukesästä aurinkoon tottumattomalle iholle. Muista myös, että jotkut lääkeaineet lisäävät ihon aurinkoherkkyyttä.

 
Auringonoton jälkeen aurinkovoiteet pitää aina pestä pois huolellisesti, koska jäädessään iholle pitkäksi aikaa suojafiltterit saattavat ärsyttää ihoa. Pitkäaikaisen auringossa oleskelun jälkeen iho saattaa olla hieman arka ja siksi kannattaakin käyttää mahdollisimman hellänvaraisia puhdistustuotteita niin kasvoille kuin vartalollekin.
Vartalon pesun ja kasvojen puhdistuksen jälkeen iholle leviteään after sun –tuote. Sen tehtävä on kosteuttaa, rauhoittaa, viilentää ja korjata auringon rasittamaa ihoa. Riittävän kosteuttava ja “ravitseva” ihon jälkihoito auringonoton jälkeen takaa tasaisen ja pitkäkestoisen rusketuksen. After sun –tuotteet ovat niin hoitavia ja kosteuttavia, että niillä voi kesäaikaan korvata yövoiteen vaikka ei olisikaan ollut ihan koko päivää auringossa.

 

Vältät auringon aiheuttamat värimuutokset yms. myös siten, että käyt ihon puhdistuksessa, kuorinnassa tai vastaavassa. Syväpuhdistetulle iholle rusketus tarttuu tasaisemmin ja kauniimmin.

Lahden keskustassa, Sokosta vastapäätä olevalta Lanun aukiolta löytyy Kauneushoitola Joanna. Käy yrityksen facebook sivustolla ja lue lisää. Aija tekee aivan mahtavia hoitoja!

 

 

 

 

 

 

 

Leave a reply

SEURAA BLOGIA

YhteistyössäJAA YSTÄVÄLLE