Huomenna perjantaina se alkaa!

Huomenna perjantaina se alkaa!

Siis Salpausselän kisat vuosimallia 2013. 8-10.3 Lahti on jälleen urheilumaailman keskus ja kaupunki on täynnä urheilijoita, sekä urheilun ystäviä. Kansainvälinen tunnelma on joka vuosi yhtä mahtava kokea ja toivomme tietysti kaupunkiin mahdollisimman paljon kisavieraita.

Kävin helmikuun lopulla jo vähän läpi kisojen historiaa, joka on todellakin pitkä, sillä ensimmäiset Salpausselän kisat järjestettiin 1928! Pääsin vuoteen 1941, joka oli sota-aikaa Suomessa. Sota-aikana kisat käytiin sm-hiihtoina, koska monet tulivat kilpailemaan suoraan rintamalta. Vuonna 1947 lainattiin ilmavoimilta kaksi ilmatorjuntavalonheitintä ilotulistusta varten. 1950 Suomen Hiihtoliitto tuli mukaan järjestämään kisoja. 1952 näkyi kisoissa jo Helsingin Olympiahuuma ja Salpausselällä nähtiin ennätysyleisö.

Niin kisat ovat vuosi vuodelta kehittyneet ja muotoutuneet ajan mukaan, mutta perusajatus on varmasti sama kuin tuolloin 1928. Kokea yhdessä hieno ilmapiiri samanhenkisten ihmisten kanssa, sekä itsensä ja muiden kilpailijoiden voittaminen.

Itselleni kohokohta viikonlopussa on lauantai-illan joukkuemäki ja sen jälkeinen huima ilotulitus. Pimenevässä illassa on jonkinmoista taikaa ja aina pois lähtiessä fiilis on upea… vaikka suomalaiset hyppääjät eivät välttämättä olisikaan olleet palkintopallilla.

 

 

 

Upeaa kisaviikonloppua teille kaikille Lahdessa!

Salpausselän Kisojen omat sivut löydät täältä, klik.

Leave a reply

SEURAA BLOGIA

YhteistyössäJAA YSTÄVÄLLE