Asumisoikeusasuminen Lahdessa

Asumisoikeusasuminen Lahdessa

Suuren suosion saanut asumisoikeusasuminen on myös Lahdessa todella kätevä tapa hankkia se oma asunto ja koti.

Tällä hetkellä valmiita asumisoikeusasuntoja on Lahdessa 1417 kpl ja Hollolassa 113 kpl. Asunnot on rakennettu keskeisille paikoille, tasokkaasti sekä soveltuviksi eri tyyppisille ihmisille.

Idea toimii seuraavanlaisesti: Asukas maksaa asumisoikeusmaksun, joka on 10-15 % asunnon hinnasta sekä kuukausittain käyttövastikkeen. Asumisoikeusmaksuun voi hakea rahalaitokselta lainaa, jonka korko on verovähennyskelpoinen. Sopimuksen pääoma-arvoa voi käyttää myös asunnon rahoitukseen otetun lainan vakuutena. Panttauksesta on ilmoitettava talon omistajalle.

Mikäli innostuit asumisoikeusasunnosta Lahdessa tai sen ympäristökunnissa, toimintaohjetta ja lisätietoa löydät täältä.  Asuntotarjontaa voit kurkata asumisoikeusasuntojen omistajien sivustoilta:

www.asokodit.fi

www.ta.fi

www.avainasumisoikeus.fi

 

Asumisoikeusasumisen perusperiaatteita

  • Asuntoa ei voi lunastaa omaksi. Asumisoikeuden haltija voi myydä asumisoikeuden tai vaihtaa asunnon toiseen.
  • Talon omistaja ei voi irtisanoa asumisoikeussopimusta.
  • Asumisoikeussopimuksen yhteydessä maksetaan asumisoikeusmaksu ja kuukausittain käyttövastiketta.
  • Valtion lainoittaman tai korkotukeman asumisoikeusasunnon hakijan on täytettävä tietyt hakuehdot. Muulla rahoituksella rakennetun talon omistaja päättää asukasvalinnastaan.
  • Asumisoikeusasuntoa tulee käyttää omana tai perheen vakituisena asuntona. Erityisestä syystä asunnon voi kuitenkin luovuttaa kokonaan toisen käyttöön enintään kahdeksi vuodeksi. Pitempiaikainenkin luovutus toiselle on mahdollista, jollei talonomistajalla ole perusteltua syytä vastustaa luovutusta.
  • Huoneiston kunnossapidosta vastaa talonomistaja. Mikäli asukas haluaa tehdä asuntoon muutostöitä, on niistä sovittava omistajan kanssa.

DSC_6874

 

Lahtelaiset yritykset huomio!

 

ESITTELE TUOTTEITASI – INFOA JA KERRO TAPAHTUMISTA, TARJOUKSISTA TAI ASIAKASILLOISTA HYVISSÄ AJOIN ETUKÄTEEN – TUO YRITYSTÄSI TUTUKSI.

 

Meihin voit tutustua täällä   ja yhteystiedot löytyvät täältä.

 

Ota yhteyttä – suunnitellaan yhdessä!

Leave a reply

SEURAA BLOGIA

YhteistyössäJAA YSTÄVÄLLE