”Ain nauraen työtäs tee”

”Ain nauraen työtäs tee”

Otsikko viittaa Koomikko Jaakko Saariluoman esitykseen Lahden Sibeliustalossa perjantaina 22.3-13 klo.19.00. Luvassa varmasti arjesta ja sen paineista irroittava ilta :)’

Siitä tulikin mieleeni nauramisen tärkeys terveydelle. Olette varmaan huomanneet, miten rentoutunut ja energinen olo on, kun on saanut nauraa oikein kunnolla. Mutta tiesittekö, että on olemassa naurujoogaopisto, jossa voi kouluttautua naurunohjaajaksi tai kouluttajaksi.

Naurujooga on intialaisen lääkäri Madan Katarian kehittämä menetelmä, jolla pyritään edistämään terveyttä nauramalla erilaisten harjoitusten avulla. Hän alkoi miettiä 1995 miten voisi lisätä naurua elämässään ja niin sai naurujooga alkunsa. Nykyään Intiassa sadat tuhannet ihmiset aamuisin kokoontuvat puistoihin nauramaan.

Naurun voi aloittaa menetelmän kannattajien mukaan ”tietoisesti”, jolloin elimistö seuraa perässä ja nauraminen muuttuu pian ”aidoksi”. Tämän huomion jälkeen naurujoogan metodin kehittämistä jatkettiin. Pranayaman eli joogisten hengitysharjoitusten tuominen mukaan harjoituksiin yhdisti joogan nauruun. Katsekontakti lisää naurun määrää ja on tärkeä osa naurujoogaa. Niin myös harjoitusten tuoma liike, joka menetelmän kannattajien mukaan lisää tunnetta. Naurujoogan perusta on menetelmän kannattajien mukaan kuitenkin leikkimielisyys ja heittäytyminen.

Lähde: Wikipedia

 

 

Mennään siis kuuntelemaan Jaakko Saariluoman esitystä ja… nauramaan itsemme terveemmiksi : D Liput voit varata TÄÄLTÄ.

Leave a reply

SEURAA BLOGIA

YhteistyössäJAA YSTÄVÄLLE