Hyvää tekemässä

Hyvää tekemässä

 

Lahden Sibelius-talossa juhlitaan 8.10. Suomen Lions-liiton Hyvän Päivää nimekkäässä seurassa. Lavalla nähdään niin huippu-urheilijoita, huippuartisteja kuin Suomen merkittävimpien nuorisotyötä tekevien järjestöjen edustajia.

Hyvän Päivänä palkitaan Suomen Lions-liiton toimesta Vuoden hyväntekijä, nyt kolmatta kertaa. Viime vuonna tunnustuksen saanut Suomen suosituimpiin miesartisteihin lukeutuva Juha Tapio saapuu jakamaan palkinnon ja samalla esiintymään.

Juhlassa kuullaan Toni Piispasen mahtava menestystarina sisukkuudesta. Piispanen halvaantui Lahdessa vuonna 1993 kamppailulajien näytöksessä  karate-esitykseen kuuluneen voltin epäonnistuttua. Kaksi vuotta halvaantumisensa jälkeen hän alkoi harrastaa pyörätuolirugbya nousten Suomen maajoukkueen kapteeniksi. Rugbystä hän siirtyi sprinttikelaukseen. Loppu onkin hyvässä muistissa: Piispanen on saavuttanut niin MM-pronssia, hopeaa kuin kultaakin useaan otteeseen sekä 100 metrin kultaa Lontoon paralympialaisissa ja vuoden 2017 MM-kisoissa Lontoossa jälleen hopeaa.

Toinen paikalle saapuva kova urheilunimi on Sami Jauhojärvi. Aktiiviuransa jo lopettanut maastohiihtäjä on parisprintin olympiavoittaja ja kolminkertainen MM-pronssimitalisti. Maailmancupissa Sami on nähty 7 kertaa palkintopallilla. Keväällä Jauhojärvi ilmoitti lopettavansa uransa arvokisatasolla ja toimii Yleisradion asiantuntijana tv-lähetyksissä ainakin talviolympialaisissa 2018.

Juhlan musiikkipuoli liittyy vahvasti Lions-liiton Punainen Sulka –kampanjaan, joka saa samalla päätöksensä. Presidentti Sauli Niinistön suojeleman kampanjan aikana on kerätty miljoonien eurojen potti jaettavaksi nuorten syrjäytymistä ennaltaehkäisevään työhön. Kerätty summa julkistetaan juhlassa ja lahjoitetaan seitsemälle yhteistyökumppanille, jotka ovat Tukikummit, Ehyt, Walkers Aseman lapset, Nuori.Fi, Yeesi, Näkövammaisten liitto ja Partio. Osansa saavat myös keräystä suorittaneet Lions-klubit omaan paikalliseen nuorisotyöhönsä ja samalla palkitaan myös parhaat Lion-kerääjät.

Juhlassa laulavat Sulka-lähettiläistä Juha Tapio, Päivi Mäkinen ja Esa Ruuttunen.

Ennen varsinaista juhlaa saadaan nauttia Jukka Rintalan muotinäytöksestä ja siitä innostuneita ilahduttaa myös Rintalan paikalle pystyttämä pop-up-myymälä.

Hyvän Päivän juhla Lahden Sibeliustalossa su 8.10. kello 15-18, lounas 12-14.30, Jukka Rintalan muotinäytös klo 13-24, pop-up-myymälä avoinna myös väliajalla. Liput Lippupiste 30 e.

Toni Piispanen

Jukka Rintala

 

 

 

Leave a reply

SEURAA BLOGIA

YhteistyössäJAA YSTÄVÄLLE